19.8

Olin pysähtynyt kylän vieressä olevaan pikku metsikköön. Metsän toisella puolella on hautausmaa, ja toisella puolen on ruokakauppa. Oli niihin matkaa jonkin verran, joten en ihan seinän vieressä ollut. Kävin illalla ostamassa jäätelön kaupasta, ennen kuin tulin katsomaan metsikköön. Ruuat olin jo hankkinut muualta.

Kävin pyörähtämässä hautausmaalla, ennen kuin tulin metsikköön. Juoma pullo oli tyhjä, joten kävin sen takia siellä. Vettä minulla oli vaikka toisille jakaa, mutta kulutin samalla myös aikaa kun pistäydyin siellä. En ensin meinannut löytää vedenotto paikkaa, koska se oli hautausmaan aitojen toisella puolen. Kävelin lenkin siellä katsellen samalla hautakiviä.

Päivä oli aamusta helppo, mutta keskipäivällä kun jouduin kiertämään lenkin koska päätie Augustowiin on vilkas. Kuten arvata saattaa niin oikopolku oli sanan mukaisesti huono. Metsätien sekä peltotien yhdistelmä. Selvisin siitä kuitenkin vammoitta läpi. Muutamissa kohdissa tie oli todella pehmeää, monttujen kohdat oli peitetty pehmeällä rantahiekkalla. Raskas pyörä upposi siihen joten matkanteko tyssäsi siihen. Jouduin työntö mieheksi aina kun pyörä upposi pehmeään hiekkaan. Jossakin välissä saavuin peltoteiden risteykseen enkä ollut aivan varma minne päin minun pitäisi mennä. Oli keskellä peltoa, aurinko paistoi lämpimästi ja kaiken lisäksi juomavesi alkoi olla vähissä.

Tihrailin puhelinta ja yritin suunistaa karttasovelluksen avulla. Lopulta otin suunnan auringon perusteella ja jatkoin matkaani. Peltotie jatkui pehmeänä, joten jouduin työntämään polkupyörääni muutaman kilometrin, ennen kuin saavuin paremmalle tielle.

Augustowiin on matka 18 km. Sieltä pääsee sujuvasti sulawakiin leveää tietä pitkin. Puola.

Kirkko. Myszyniec. Åuola

Jätä kommentti